Türkler'in Geçmişte Kullandığı Savaş Aletleri

Geçmişde Türk ırkı !

Kimileri Türk ırkı var yada yok desin ama ben bu yazıda Türklerin geçmişte kullandığı silahlara değineceğim biraz. Muhtemelen Türk ırkı'nın Hun İmparatorluğuna dayandığını biliyorsunuzdur. Ama sokağa çıksak insanların tipine baksak çok ama çok fazlası hiç mi hiç Hun İmparatorluğu zamanındaki Türklere benzemez. En belirgin özellik çekik gözlü olmaları. Neyse onun nedenine bir ara değinirim.

Eski zamanlar da savaşta olmaz ise olmaz şey attı. Bizim Türkler'in bu kadar başarılı olmasının ardında atı gayet iyi kullanmalarının payı göz ardı edilmeyecek kadar büyüktür. Türk atı biraz minyon ve kaba kıllıydı. Kendisinde filmlerdeki gibi bir gösteriş yoktu ama son derece dayanıklı, çevik ve süratliydi. Karşkarlı Mahmud'un demesiyle "kuş için kanat ne ise Türk için de at odur"

Türk askerleri seferlerde ve savaşlarda yiyeceklerini yanlarında taşırlardı. Ancak diğer ordulara baktığımızda yiyecek ihtiyacı için binlerce araba kullanılırdır. Hatta et ihtiyacı için ordunun arkasından inek, sığır gibi hayvanlar giderdi. Tabi bu ordunun dezavantajıydı yolunda. Türkler ise kurutulmuş etleri yanlarında konserve gibi taşıyorlardı. Çinliler ve Avrupalılar et konservesinide Türklerden öğrenmişdir.

Türk silahlarının başında ok gelmektedir. Daha çok uzaktan yapılan savaşlarda ve geri çekilme sırasında kullanmaktalardı. Ayrıca at üzerinde dört nala giderlerken oklarını hedeflerine isabetli şekilde atmaktaydılar. Efsane değil mi ? En çok kullanılan silahların başında ise evet kılıç gelmektedir. Filmlerde görmüşsünüzdür hani kılıçların ucu hafif eğimlidir. İşte o eğim hava olsun diye verilmemiştir. Savaşçının vurduğu darbede bütün güç o eğimde toplanmaktaydı.

Daha daha sonralarda kısa kılıç, mızrak, kısa mızrak, bıçak, hançer, kamçı ve kement gibi çeşitli savaş aletleri bulunmuştur. Sizde farketmişsinizdir Türklerin ne kadar zeki ve becerikli olduklarını. Dikkatinizi çekerim at konusunda çok becerikliydiler. Bilmem anlayabildiniz mi . . .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İtiraf.com

İnternette Kız Numarası Alma Sanatı